Második előadásom és a Prezi

2012. november 8. előadás prezi komment hozzászólás

Most hétfőn (2012. november 5.) adtam elő budapest.js meetupon, életem második szakmai előadását. Helyszínt Prezi szolgáltatta, sztorim egyik főszereplője. Bemutattam Chrome Store-t, Chrome Extension működését és felépítését, köztük sajátomat is melynek heti 3700 aktív felhasználója van. Ahogy annak lennie kell a technika ördöge többször is közbeszólt. Kezdjük az elején.

Indulás előtt átfutottam még egyszer a prezim, tudjam miről is lesz szó. Nem tudom milyen indíttatásból, de iPad-en is megnéztem, később kiderült hatalmas szerencsémre. Utána bedobáltam pár új nyilat az előadásba, majd elmentettem azt. Nagyszerű, idáig minden szuper, de itt kezdődtek a gondok: 17:25 körül a prezi oldala lehalt, pont akkor amikor az "Export to Portable prezi to present offline" gombra próbáltam kattintani (én adtam volna mysql szerver kegyelemdöfését?). Reménykedve összepakoltam a cuccaimat, mire megérkezek biztosan helyreállnak. Nem így lett.

prezi_mysql.png

Korán érkeztem, láthattam pár nagios grafikont, sajnos a nagyja vöröslött. Srácok egészen fél 2-ig küzdöttek a hibával amiről egy összefoglalót is írtak.

Így kénytelen voltam iPad-ről prezentálni (offline megvolt rajta), a gép folyton leakart csúszni az asztalról (Smart Cover otthon maradt), fogtam majdnem végig, pedig sétálni akartam és gesztikulálni, like a boss. Az előadást a második felétől kezdtük rögzíteni, ezért csak a szerencsés 40 ember láthatta személyesen.

David Schneidhoffer - Experiences with chrome app store and chrome extensions from Janos Hardi on Vimeo.

Több dologra is rájöttem a visszanézve a videót. Sokkal jobban sikerült, nem izgultam annyira mint PHP Meetup alkalmából. Viszont látom, hogy van hova fejlődnöm, következő előadásom előtt biztosan visszanézem újra ezt a bejegyzést, próbálok majd ügyelni apróságokra. Összességében amúgy gyengének tartottam magam, páran ezt megcáfolták utána, bevallom jól esett. Szükséges megemlítenem ezt az előadást is improvizáltam, egyszerűen nem tudok leülni, fix szöveget betanulni. Sokkal jobban élvezem, ha beszélhetek valamiről. Inkább listát fogok készíteni, amikről mindenképpen szeretnék említést tenni. Ez lesz. Ez meg az előadásom volt:

update: elértem a heti 4000 aktív felhasználót!