Hello Ustream, viszlát Inda!

2013. január 2. munka napom komment hozzászólás

Hát megtörtént. 5 év után újra munkanélküli lettem. Nem túl sokáig, csupán 1 napra. Új év, új munkahely! Volt ma papírozás, ismerkedés, EFK (egyesített fejlesztői környezet) telepítés, miegymás. Sokan kérdezték miért hagytam ott az Indát, magam sem tudom, akár nyugdíjba is mehettem volna onnan, annyira jóléreztem ott magam. Viszont 3 év után a változatosság nem árthat, ezért mégis belevágtam.

Jelenlegi legnagyobb gondom, hogy eltévedek az új irodában. Szokni kell még, mi hol van. :) Kárpótol a szépsége, hiányoltam idáig a grafikával tömött falakat. Több kísérletem is meghiusúlt, most pedig tessék, teljesült! Lassan kitalálom mit állandósítsak bent, holnap fülessel, bögrével kezdem a sort. LEGO jövőhétre marad, még nem választottam mi díszelegjen az asztalomon. 

A váltások sora nem ért véget be is buzultam. Mármint ami az OSX-et illeti. Idáig Szandi gépét nyüstöltem két ünnep között, most sajátomat. Érnek már a szavak bennem. Rengeteg dolog tetszik pl. (a vas is, nem csak sw) de találta apró dolgokat melyek idegesítenek (#1 billentyűzet kiosztás). Igazából csak szokatlan. Néhány beidegződött szokásom nem úgy megy, ahogy azt elvárom, ennyi az egész. Valahol olvastam, hogy amíg valaki egy alsó- vagy középkategóriás terméktől nem vár sokat, de az meglepi használóját (jó értelemben), akkor az többszörösen pozitív érzéssel tölt el. Míg egy felsőkategóriás terméknél, a legkisebb hiba is kiábrándító lehet. Idáig azt hittem ez így van, válaszom röviden: lófaszt. Tetszik, minden nyűgjével egyetemlegesen. :)

Lesz mit tanulnom az új kollégáktól, jövő ilyenkorra megvannak a terveim, visszanézek majd sikerültek-e.