Neked is mindig tele van?

2011. április 4. levél komment hozzászólás

Elmondom mi lesz. Van ez a terrás vinyó. Eszméletlenül kapóra jönne, mert a család összes képe 140-160 GB körül mozog. Nem vagyunk nagy fotósok, csak a szüleim szeretik rendezgetni a képeket: egy mappa nekem, egy a kutyának, egy a faternak, stb. Természetesen ez azt jelenti, hogy minden képből legalább 6 biztonsági másolatunk van. Emiatt még nem lenne indokolt az új vinyó, de ezek a képek 4 gépen terülnek el. Szüleim jelenlegi gépén, egy ősrégi laptopon, egy a csajomén plusz még az én "pécémen" is. Nehezen tudunk összehozni egy családi képnézegetést, mert bekapcsolt állapotban terrawattos a gépek fogyasztása, szoba pedig kicsi, befűtik percek alatt. Nesze nekünk jóidő, idáig is az volt nálunk... Villanyszámlát ne kérdezd! Több vinyót is vehetnénk az árából (de nem tettük, jobban kellett a net meg a pécé). Na de ez még csak a kisebbik baj: kész cd, dvd gyűjteményünk van másolt lemezekből. No nem a warez, hanem az ősrégi családi képek másik fele, amelyek napról-napra öregednek, karcolódnak, szóval mennek tönkre. Múlthéten nézegettem az egyiket, hát nem a szegény papa egyik képén van a karc? Pont mikor az szovjetunióból csencselt kerozint vásárolta '52-ben... Nem nyílik meg. Ha holnap rendberakom azt a 22 rolni dévédét, lehet elvesznek a nyolcéves korfus képek!

Jutna hely azért az mp3-aknak (34GB). No nem a jogvédettek, távol áll tőlünk az illegális szerv fájl csere. Mind Konc Zsuzs felvételek! Még az artisjus is ingyen adná.

Ja meg a régi magyar filmek (300GB). Nagymamám kedvencei. Életében nem kapcsolt be egy elektromos tárgyat sem (kivéve a tévét, ahol a teletextet úgy pakolgatja, mint hülyegyerek a legót), ezért mindig feláldozza magát valaki, és átmegy bekapcsolni a gépen az egyik kedvenc filmjét, majd megnézi vele. A kőszívű ember fiai jó film, de nem hetedjére! Töröcsik Mari is jó nő volt, 1962-ben, de azóta pont 49 év telt el, így a Isten őszi csillaga c. filmben tényleg minden, csak nem szexy.

Jut eszembe csajok! A maradék kis helyen elférne a - köhömm - privát filmgyűjteményem (csak a csajomnak ne szóljatok!), ha érted mire gondolok...

Meséltem, hogy amatőr filmrendezők, készítők is vagyunk? (173 GB)

Egyébként hazudtam, nem is voltunk korfun 8 éve. Volt az vagy 10 is.

link

süti beállítások módosítása